Hi, ik ben Sonya the Discodiva. 

Met meer dan 25 jaar zang- en entertainment-ervaring maak ik van jouw feestavond een echte disco en dance happening. Ik neem jouw gasten mee naar de duizendenkleuren discobol van de jaren zeventig, een rokerig jazzcafe in New Orleans of naar de broeierige blazers van Memphis.

Geboren in Amsterdam als Sonya, en met zeer muzikale ouders lag een zangcarrière voor de hand. De schuifdeuren al rap ontgroeid besloot ik op mijn zestiende naar Amerika te vertrekken om mijn zangtalent daar ten volle te kunnen gebruiken en verder te ontwikkelen. Na een jaar optreden in kleine clubs en bars ontmoette ik de zanger van Shalamar, de disco dance act uit de jaren tachtig. Ik sloot bij ze aan als backing vocalist. In de states werkte ik later ook samen met super freak Rick James, Kool & the Gang, Maurice White (Earth, Wind and Fire), Jody Watley en Jermaine Stewart.

Eenmaal terug in Europa – na 10 jaar USA - tourde ik een aantal jaren met onder meer Boney M, Viola Wills en Paul Young. Ondertussen maak ik ook twee albums als solo zangeres. In the Sunclub word ik in de jaren 90 de front girl voor wereldwijde hits als 'Fiesta' en 'Summerjam'.

Sonya the Discodiva, laat zich niet in een hokje stoppen. Door mijn ervaring in uiteenlopende music scenes kunnen uw gasten rekenen op weergaloze show van Opera naar Jazz, Soul en Pop, tot Latin en Funk. 

How much party can you handle? 

Using Format